1/2 of med school done

11 June 2018

2.2
Half of med school is now done. It feels weird to even say it out loud, cause it still feels like yesterday when I moved to Tartu. But suddenly it's been three years and so many things have happened since then. This semester was really interesting and very different compared to the previous ones. We finally got to wear our white coats at the hospital and even interviewed our first patients. In Estonian, of course. It's amazing to see how much our Estonian has evolved. Three years ago most of us didn't speak any Estonian. Of course we understood some words like Finns often do, thanks to the languages being so similar. But we didn't actually speak the language. Sure, we still have a lot to learn, but we'll still have time. I packed my Estonian notebooks with me cause I'd love to study some Estonian vocabulary this summer. Besides all the other things I want to do this summer.
Puolet lääkiksestä on nyt takana päin. Tuntuu niin oudolta edes sanoa se ääneen, sillä se tuntuu edelleen ihan eiliseltä kun muutin Tarttoon. Mutta yhtäkkiä siitä onkin kolme vuotta ja niin paljon on kerinnyt tapahtua. Tää lukukausi oli mielenkiintoinen ja tosi erilainen verrattuna edellisiin. Me päästiin vihdoin pukemaan valkotakit ylle sairaalassa ja jopa haastateltiin ensimmäiset potilaamme. Viroksi, totta kai. On mahtavaa huomata, miten paljon meidän kielitaito on kehittynyt. Kolme vuotta sitten lähes kukaan meistä ei puhunut viroa. Toki me ymmärrettiin joitain sanoja, kuten useimmat suomalaiset ymmärtää, kiitos kielien samankaltaisuuden. Mutta me ei oikeasti puhuttu kieltä. Toki meillä on vielä paljon opittavaa, mutta onneksi on aikaa. Pakkasin vironkirjani mukaan, sillä olisi ihanaa opiskella sanastoa tänä kesänä. Kaikkien  muiden kesäsuunnitelmieni lisäksi.
2.1
It was so difficult to leave Tartu again. I haven't fully realised that I won't be back for a while. I might visit Tartu or Tallinn this summer, but I'll be back in late August for sure. It's a shame that although I love summer and it's definitely the best time of the year, I'm always a bit sad since there are so many things I'd love to share with my friends in Tartu, but I can't. Long distance relationship also sucks ass, obviously. I was at my parents' place at 3:30am this morning and had my work starting at 8 am. It's a good thing that I master sleeping in public transport, haha. I'm also pretty sure that I forgot to pack something important with me, but then again, I get this feeling every time I travel. This time I also packed more than one sweater with me (and even my thick autumn coat)! I had two suitcases (big and small), one big gym bag, backpack and my camera bag with me, and honestly, I was wondering how I'd manage to travel alone with these (I even had my riding helmet hanging from my bag lol). Luckily harbours always have lots of elevators and I booked my boat and bus so that I had plenty of time to move from one spot to another. And time to grab some food in Helsinki before the long bus drive.
Oli taas niin vaikeaa lähteä Tartosta. En ole vieläkään täysin sisäistänyt sitä, etten palaa sinne hetkeen. Saatan käydä pikavisiitillä Tartossa tai Tallinnassa tänä kesänä, mutta Tarttoon palaan viimeistään elokuun lopussa. Rakastan kesää ja se on ehdottomasti vuoden parasta aikaa, ja siksi onkin harmillista että olen aina vähän mieli maassa, koska haluaisin jakaa niin monia ihania kesäjuttuja Tartto kamujen kanssa, mutta en voi. Kaukosuhde on myös ihan perseestä. Olin perillä tänään puoli neljältä aamulla ja työt alkoi kahdeksalta. Onneksi oon hyvä nukkumaan busseissa sun muissa, haha. Oon myös melko varma että unohdin pakata jotain tärkeää mukaan, mutta toisaalta tää fiilis iskee joka kerta kun matkustan. Tällä kertaa pakkasin myös mukaan useamman kuin yhden villapaidan (ja jopa mun kevyttoppatakin!). Mulla oli mukana kaksi matkalaukkua (iso ja pieni), yksi iso putkikassi, reppu ja kameralaukku. Olin hiukan epäileväinen että miten ihmeessä mä onnistun matkustamaan näin ison tavaramäärän kanssa yksin, mutta onneksi satamissa on hissejä ja varasin bussit ja laivat siten, että mulla oli tarpeeksi siirtymäaikaa. Ja aikaa hakea Helsingissä ruokaa ennen pitkää bussimatkaa.
2.3
I don't have any specific plans for this week yet, besides working and getting the gym membership. I'm definitely going to go to our summer place on Friday if the weather is not absolutely horrible. I ordered myself a new lens a couple of weeks ago and got it delivered to Finland and I'm super excited about finally getting my hands on it! I haven't tested it yet cause I was so tired after work, but I'll play with it tomorrow. I really think it's going to be my next everyday lens. I'm also going to sell my old kit lens (Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6) so let me know if you're interested. I've used it only a few times so it's still in excellent condition.
Mulla ei ole tälle viikolle mitään erityisiä suunnitelmia töiden ja salijäsenyyden hankkimisen lisäksi. Haluan ehdottomasti mennä mökille perjantaina kunhan sää ei ole ihan hirveä. Tilasin pari viikkoa sitten uuden linssin ja se postitettiin Suomeen, ja oon ihan super innoissani että pääsen testaamaan sitä! En ole kuitenkaan jaksanut kaivaa sitä paketista ihan vielä, sillä olin niin väsynyt työpäivän jälkeen, haha. Mutta testailen sitä huomenna! Musta tuntuu että se tulee olemaan mun seuraava joka paikan linssi. Mä myös myyn mun vanhan kittilinssin (Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6), joten laita viestiä/kommenttia jos kiinnostaa! Oon käyttänyt sitä vain muutaman kerran, joten se on edelleen ihan priimakunnossa.

Post a Comment

© 2avlt5. Design by FCD