3rd year autumn D O N E

19 December 2017

I had my last tests yesterday and I'm now officially done with this semester. At the same time I feel so empty and tired, but so so so happy. Preclinics is now done. It feels crazy to say it out loud cause it has always felt so faraway. But not anymore, I'm now almost halfway through medical school!
Mulla oli mun vikat tentit eilen ja tää lukukausi on nyt virallisesti ohi. Mulla on tosi tyhjä ja väsynyt, mutta silti samalla niin onnellinen fiilis. Preklinikka on nyt ohi. Tuntuu ihan hullulta sanoa se ääneen, sillä se on aina tuntunut niin kovin kaukaiselta. Mutta eipä enää, mä olen nyt melkein puolessa välissä lääkistä!
2
Since the first year, third year autumn has been said to be the worst semester. Besides the first year autumn, haha. And let's be honest here, this autumn was pretty rough. We had 16 weeks of school and 29 tests, 3 reports to write, and 5 powerpoint presentations. We've had at least one test every week (I think the first week of school was the only week without any tests lol) but often more than one (sometimes more than one in a day, even). And being completely honest, I've had max 5 days without any studying this semester.
I had prepared to a lot worse, so this semester wasn't as bad as I thought it would be. I got good grades and got the autoexam in pathophysiology. When I compare the first and third year autumns, I'd still say the first year autumn is more difficult. Not because of the subjects, but because everything is new to you. This semester we had three big subjects; Pharmacology (5ECTS, rest of it will be on spring term), pathoanatomy (8ECTS), and pathophysiology (8ECTS). We also had Environmental and Occupational health (5ECTS) and Patient Centered Communication (3ECTS), so there was a lot to do all the time (In preclinics, we have all the subjects at the same time. Luckily it won't be like this in clinics lol). But at this point you already know yourself pretty well. You know what study technique works the best for you and how much studying you need to learn the stuff. However, what makes this semester rough, is the lack of time. You need to learn enormous amount of information in a short period of time and you have tests all the time. Also, 51% is not enough to pass anymore. Pharma is 55%, pathophysio 60% and pathoanatomy 70%. What usually gives you a C, will now give you only an E in pathoanatomy. But the good thing is that besides knowing yourself well, you also have a lot of basic knowledge at this point already, thanks to physiology and biochemistry especially, and it definitely makes learning easier.

Ekasta vuodesta lähtien meitä on peloteltu kolmosen syksyllä ja sillä, miten se on vaikein lukukausi. Ykkösen syksyn lisäksi, haha. Ja onhan mun pakko myöntää että tää syksy oli aika rankka. Meillä oli 16 viikkoa koulua ja näihin viikkoihin mahtui 29 tenttiä, 3 referaattia, ja 5 presistä. Meillä oli vähintään yksi tentti joka viikko (eka viikko koulua taisi olla ainoa viikko ilman yhtäkään tenttiä lol), mutta usein meillä oli useampi tentti viikossa (tai päivässä). Ja voin rehellisesti sanoa että tän lukukauden aikana mulla oli korkeintaan 5 päivää etten opiskellut yhtään.
Mä olin valmistautunut paljon pahempaan, joten tää lukukausi ei ollut ihan niin paha mitä odotin sen olevan. Mä sain hyviä arvosanoja ja jopa patofyssan autoeksamin. Jos kolmosen syksyä vertaa ykkösen syksyyn, sanoisin ykkösen syksyn silti olevan vaikeampi. Ei aineiden takia, mutta koska kaikki on ihan uutta. Tällä lukukaudella meillä oli kolme isoa ainetta: farmakologia (5op), patoanatomia (8op) ja patofysiologia (8op). Niiden lisäksi oli työterveyshuolto (5op) ja kurssi potilaan kanssa kommunikoinnista (3op), joten tekemistä riitti koko ajan (preklinikassa meillä on aina kaikki kurssit samaan aikaan, mutta onneksi klinikassa tää muuttuu lol). Mutta tässä vaiheessa sä tunnet itsesi jo melko hyvin. Tiedät mikä on paras opiskelutekniikka sulle ja paljonko sun pitää opiskella. Se mikä tekee tästä lukukaudesta rankan, on ajan puute. Sun täytyy oppia ihan mieletön määrä tietoa tosi nopeasti ja tenttejä sun muita on koko ajan. Myöskään 51% ei riitä enää läpipääsyyn. Farmis on 55%, patofyssa 60% ja patoanatomia 70%. Se mikä toisi sulle normaalisti C:n, tuokin sulle nyt patoanatomiassa vain E:n. Mutta hyvä puoli sen lisäksi että tuntee itsensä, on myös se että tässä vaiheessa on jo hyvä pohjatieto, kiitos erityisesti fysiologialle ja biokemmalle, ja se ehdottomasti helpottaa oppimista.
1 For us, the most challenging subject this semester was definitely pharmacology. Not because it's so difficult, but our teacher is very demanding. Anything that is mentioned in the slides might be a question in the test, but then again, the slides are very good, and so is the teacher. Definitely one of the best teachers I've ever had in my life (and also a native English speaker, yay). Luckily pharmacology is also very interesting and it's my favorite subject so far, so studying it is not hard.
Meille farmis oli tän lukukauden haastavin aine. Ei sen takia että se olisi niin vaikea, mutta meidän maikka on tosi vaativa. Mitä vaan mikä on slaideissa voidaan kysyä kokeessa. Mutta toisaalta, slaidit on todella hyvät ja niin on maikkakin. Ehdottomasti yksi parhaista joita mulla on koskaan ollut (ja puhuu vielä enkkuakin ädinkilenään, jee). Onneksi farmis on myös tosi mielenkiintoista ja mun lemppariaine tähän asti, joten sen opiskelu ei onneksi tuota tuskaa.
3

So yeah, I spent the most of this semester at home studying in my pyjamas lol. But it was totally worth it. CLINICS HERE I COME!!! My take-home message for future 3rd year students: Keep your shit together, do everything on time to avoid the snowball effect, don't stress yourself to death, and study hard. Third year autumn sucks but you'll get used to it very fast. You'll be fine.
Niin että sinne meni sekin lukukausi. Mä vietin suurimman osan siitä pyjamassa opiskelemassa kotona, mutta se oli sen arvoista. KLINIKKA TÄÄLTÄ TULLAAN!!! Mun vinkki tuleville kolmosille: Keep your shit together, tee kaikki ajallaan ettei tule lumipalloefektiä, älä stressaa liikaa, ja opiskele hyvin. Kolmosen syksy on perseestä mutta siihen tottuu nopeasti. Kyllä se siitä.


4 comments

 1. Moi! Tahti kuulostaa aika kovalle. Olen pohtinut Tarton lääkikseen hakua ,mutta en tiedä selviäisinkö. Myös esitelmien pitäminen vieraalla kielellä pelottaa. Pidättekö esitelmät vielä yksin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Kyllähän Tartossa aika hektinen tahti on, mutta siitä selviää kunhan vain opiskelee hyvin ja pitää pään kylmänä :-) Ja kiireeseenkin tottuu (turtuu heh), eikä se hetken päästä tunnu enää läheskään niin hirveältä. Klinikassa pitäisi koulunkin puolesta vähän helpottaa, sillä aineita onkin enää 1-2 samaan aikaan ja koulupäivät siten huomattavasti lyhyempiä. Lisäksi voi keskittyä täysillä yhteen tai kahteen aineeseen kerralla. Tarton lääkis ehdottomasti opettaa sietämään painetta ja stressiä, mutta siitä tulee varmasti olemaan paljon hyötyä tulevaisuudessa työelämässä.
   Aineesta riippuen meillä on esitelmiä yksin tai ryhmissä, mutta ei sitäkään kannata turhaan stressata. Itseänikin jännitti alussa ihan hurjasti pitää esitelmä yksin englanniksi, mutta siihenkin lopulta tottuu. Sen lisäksi että tulee itsevarmemmaksi kielen suhteen, myös luokkalaisista tulee läheisiä ja jännittäminenkin pikku hiljaa unohtuu :-)

   Delete
 2. Kiitos vastauksesta ja mukavaa alkanutta vuotta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kysy ihmeessä lisää jos jokin mietityttää! Ihanaa alkanutta vuotta sinullekin! :-)

   Delete

© 2avlt5. Design by FCD