USA 2013 pt1

19 June 2013

Vau, nyt on Amerikasta kotiuduttu ja oli aika upee reissu!
Lähettiin tosiaan ajamaan Helsinkiin siinä puol yhen aikaan yöllä. Helsingistä kone lähti kohti Pariisin Charles De Gaullea. Siellä meillä oli koneen vaihto ja aikaa tähän vaan 1,2h. Meidän piti vaihtaa terminaalia ja päädyttiin kentän ovista ulos hölmistyneinä. Onneks kuitenkin mukavien ihmisten ansiosta me päästiin oikeeseen terminaaliin ja portille. Ranskassa meiltä kyseltiin kaikki ESTA-viisumijuttuun liittyvät kysymykset ja muutenkin check-in kesti kauan.
Seuraavaks lennettiin New Yorkin JFK:lle ja siellä meillä oli taas vaan 1,25h aikaa koneen vaihtoon. Oltiin Pariisi-NY väli ihan paineissa koska luultiin koneen olevan myöhässä. Ei se onneks ollu, koneen telkkareissa oli vaan jostain syystä väärä aika :--D
New Yorkista lennettiin Pittsburghiin (kone oli tunnin myöhässä, njäh), missä Nancy olikin jo saksalaisen vaihtarin Jannikin kanssa odottamassa meitä. Ajettiin Pittsburghista Canonsburgiin ja syötiin perillä kanapastat ja suunnattiin unten maille.

Seuraavana päivänä Nancy haki meidät ja mentiin koululle. Siellä mentiin auditorioon kattomaan senioreiden tekemä video (siitä tuli ihan mieleen mei koulun kulttuuripäivävideot haha). Koululla tavattiin Matt ja lähettiin sen kanssa South Hillsiin shoppaa. Siellä meidän seuraan liitty myös Ben ja Emma.
Myöhemmin samalla viikolla mentiin Mattin ja sen kaverin Nickin kanssa Wave Poolille. Se oli sellanen siisti ihan sairaan iso aaltoallas ulkona. Sen ympärillä oli vihree "matto" jolla voi ottaa aurinkoa. Otin sieltä kännykällä kuvanki, voin laittaa sen vaikka part kakkoseen. Ilma oli upee ja ei oltu tajuttu ottaa aurinkorasvaa mukaan eikä kellään muullakaan ollut, joten totta kai vähän palettiin.Se tais olla sen ekan viikon to ilta kun mentiin kattomaan koululle valmistujaisia. Se valmistujaistilaisuus oli tosi erilainen kuin mitä Suomessa, kaikki vaan hurras ja vihelsi koko ajan eikä kukaan ollu pukeutunut mitenkään erityisen juhlavasti. Otin videolle sen kun valmistuttuaan nää oppilaat heittää lakit ilmaan, se oli siistiä! Laitan sieltä kuvia seuraavaan postaukseen. Tässä postauksessa on vasta osa mun kameran kuvista. Tehtiin Mäkin kanssa niin et kuvailtiin molemmat vähän eri paikoissa, esim mun 35mm ei olis tehnyt tuolla valmistujaistilaisuudessa mitään toisin kuin mäkin 55-200 millisellä, ja siirrettiin kaikki kuvat toistemme koneille :--)Perjantaina mentiin Mattin, Nicolen, Eddien ja Alexin kanssa kattoo futispelii Pittsburghiin. Se oli aika huippu kokemus, koska heti pelikentän takana oli joki (ja iso silta) ja joen toisella puolella Pittsburgh korkeine rakennuksineen!
Maanantaina mentiin pelaamaan Mattin ja sen kavereiden kanssa frisbeetä yhelle kentälle. Kujailtiin Mäkin kanssa suurin osa pelistä (Team Finland ei oikei pelittäny) mut kyllä mekin silti jotain osattiin :---D Tän jälkeen mentiin Mäkin ja Mattin  kanssa Sarrisille jätskille (NAM!!!!!) ja yhteen ruokakauppaan kiertelemään ja ostamaan jotain juomista. En osannu yhtään käyttää amerikkalaisten kolikoita, joten jouduin pyytämään kaupan myyjältä apua :---D

New York!!!

Yhtenä päivänä mentiin koko host perheen voimin vierailemaan Niagaran putouksilla. Sinne ajo joku pari kolme tuntia ja sekin meni nopeesti kun nukku autossa. Ja ne putoukset, vau! Se voima, jolla se vesi vyöryi sieltä alas, oli ihan uskomaton. Mentiin sellaselle kiertoajelulle pikkulaivalla hevosenkensäputouksen keskelle. Se oli ihan mieletöntä, vesihöyryä oli kaikkialla ja vesi virtas ja aaltoili hurjaa vauhtia.
Siinä samalla tuli puheeks passit, kun kerran Kanada oli siinä putousten toisella puolella. Siinä missä lähes poikkeuksetta kaikilla suomalaisilla on passit, ei amerikassa niitä ole kovinkaan monella. Ensin olin ihan ihmeissäni et miks ihmees, kunnes tajus että eipä amerikkalaiset paljoa ulkomaille matkustele. Amerikka on jo itsessään niin iso, että sieltä löyty vaikka mitä. Sen lisäks esim. Eurooppaan matkustaminen on vaivalloista ja kallista. Me Eurooppalaiset saadaan olla ilosia siitä, että meille esimerkiks Euroopan sisällä matkustaminen on niin helppoa!


Yhtenä ömmmm tiistaina mentiin Mattin, Nicolen ja Jannikin kanssa Starbucksiin kahville. Sieltä päädyttiin sitten leffaan kattomaan Now You See Me. Se oli tosi hyvä ja olin ihan fiilareissa siitä leffateatterista. Siellä se sali oli just sellanen, ettei ollut mitään numeroituja paikkoja vaan sai mennä minne halus. Lisäks ne penkit oli sellaset et se istuin laskettiin alas ja sitten se penkki keikku!Meidän vikana perjantaina mentiin Nancyn kanssa Pittsburghiin. Kierreltiin siellä ympäri ämpäri ja mä ihastelin niitä korkeita ja kauniita rakennuksia. Lopuks mentiin sellaselle näköalapaikalle, josta avautu upee näkymä Pitssburghiin. Laitan sieltä lisää kuvia myöhemmin :---)
Lauantaina Matt haki meidät siinä päivällä/iltapäivällä ja mentiin käymään kolmissa valmistujaisissa. Mä ja Mäkki ei tunnettu niistä ketään, ainoastaan ekan tyttö tiedettiin (Alex joka oli sillon meidän kanssa futispelissä). Oli kuitenkin ihan superkivaa ja ihmiset oli niin mukavia! Vikoissa valmistujaisissa Nicole liitty seuraan ja mentiin kaikki käymään sellasessa namissa jugurttijätskipaikassa. Sen jälkeen mentiin takas valmistujaispaikkaan ja koriskentälle hengailemaan ja yritettiin me vähän pelatakkin sellasta yhtä korispeliä :---D Tavattiin yks ruotsalainen poika ja tajusin, että oon elämässäni puhunut tasan kaks kertaa ruotsia koulun ulkopuolella. Ekan kerran Thaimaassa vajaa pari vuotta sitten yhdelle tytölle joka kysy jotain ja nyt tälle pojalle Amerikassa. Jotenki ironista, että oon tarvinut Ruotsia tyyliin kaikkialla muualla paitsi Suomessa, jossa se on sentään toinen kieli :--D


Meidän vikana päivänä Nancy heitti meidät päivällä ruokakauppaan, jossa tehtiin vielä vikat ostokset ennen Suomeen tuloa. Kuolasin kieli pitkällä niitä kaikkia tuoreita vihanneksia ja hedelmiä mitä siellä oli! Ja ne oli vielä niin halpojakin, ai että. Ostettiin samalla vähän eväitä tulevaa yötä varten.
Jim haki meidät tunnin päästä ja mentiin takasin "kotiin". Illalla meidän oli ensin tarkotus mennä syömään yhet meidän kauan kuolaamat salaatit Wendy'siin ja hakemaan kahvit Starbucksista Mattin kaa. Tää laitto kuitenkin viestiä et ottakaa uimakamppeet mukaan. Niinpä päädyttiinkin syömisen jälkeen yhen Mattin kaverin luo uimaan ja istumaan nuotion ääreen! Se oli ihan mahtava lopetus tälle kahelle viikolle. Uida lämmitetyssä uima-altaassa takapihalla kun kiiltoötököitä välkkyy metsän reunassa, vau!

Sinä vikana yönä me ei nukuttu Mäkin kanssa yhtään, vaan katottiin leffoja telkkarista ja herkuteltiin päivällä ostetuilla mansikoilla, mustikoilla sun muilla nameilla. Fiilikset oli jo aika haikeat kun osa kaikista ihmisistä oltiin jo hyvästelty, osa oli vielä hyvästelemättä. Aamulla ennen kasia Nancy vei meidät lentokentälle ja odotteli meidän kanssa konetta. Hyvästien sanominen oli ihan kauheeta, en halua ees kuvitella kuinka kauheeta se on kokonaisen vaihtarivuoden jälkeen kun mäkin itken kahen viikon jälkeen. Pittsburgh-New York lento menikin sitten siinä että puolet matkasta mä niiskutin ja kuivailin silmiä, toisen puolikkaan nukuin. JFK:llä meillä oli aikaa vajaa 5h ja se meni hitaasti, koska siellä ei ollu ees wifiä. Oli niin hassua taas kuulla suomea puhuttavan kaikkialla.
Kun me sitten vihdoin päästiin koneeseen niin ei päästy lähtemään, koska oli jotain ongelmia lastauksen kanssa. Kun sitten lastaus oli hoidettu, meidän takana oli toinen kone, eikä voitu lähteä. Kun tää takana oleva kone sitten siirty niin hupsista keikkaa, meidän edessä ootta 30 konetta lähtölupaa. Hetkee aiemmin ollut ukkonen oli pakottanu koneita muuttamaan reittejään ym ja käytössä oli vaan yks kiitorata. Lopulta me sitten päästiin lähtemään, lento mukavasti 3,5h myöhässä. Kurkin ikkunasta vielä vikan kerran New Yorkin joka jäi takavasemmalle. Se oli aika kauniin näkönen, kun auringonlasku värjäs taivaan ihan vaaleanpunaseksi sen takana!
Kotiin tulin joskus kolmen aikaan ja olin niin pirtee että menin vie illalla salille vähän korvailemaan viimisen kahen viikon rästejä.

Seuraavassa Amerikka-postauksessa kerron vielä vähän lisää kaikkia kivoja juttuja ja kuviakin piisaa vielä iha mukavasti. Ja ostokset.... Niitä on paljon ja kuvailen nekin vielä tänne!

4 comments

 1. Oi aivan ihania kuvia, matkakuvia on aina niin ihana kattella! :-) ♥

  Mäkin olin tuolla viime kesänä, ja ai että aloin kaivata takaisin! Oltiin ensin New Yorkissa vähän aikaa ja sitten lennettiin Torontoon :-) Ja ooooi noi Niagaran putoukset!! ♥ Ei riitä edes sanoja kuvailemaan niitä :-)

  Kiva blogi! :-)

  http://kisstherain-p.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Oi että uskon! Ja noi putoukset oli ihan mielettömät! :-----)

   Delete
 2. oi ihania kuvia,vaikuttaa upeelta reissulta! Sulla on tosi kiva blogi :-)

  <3: http://lindauuu.blogspot.fi/

  ReplyDelete

© 2avlt5. Design by FCD