LK

06 March 2018

36CCC137-4C08-402A-8A5F-AF3C0C834C6C
18571318-CF96-4591-9265-58997D417236_1
1
E760428A-20F8-4529-BEF9-9F02A509AF0A
Party pictures by Alvin Lim. Edited by me.

Last weekend was so much fun.
Tää viikonloppu oli aivan ihana. Meistä tuli kandeja ja tanssittiin aamuun asti onnellisina.

2 comments

 1. Hei,

  Sulla on aivan ihana blogi, kiitos siitä, näitä sun postauksia on aina niin kiva lukea. Mulla olis Tarton lääkiksessä opiskelusta muutama kysymys. Onko totta, että jos opiskelee tuon lääkiksen viron kielellä, siinä ei ole lukukausimaksuja? Ja jos näin on, eroaako hakusysteemi jotenki englanninkielisestä? Luulisi, että joku viron kielitesti, yms vaadittaisiin. Itse olen opiskellut viron kieltä, mutta mietin että onko siihen vironkieliseen koulutusohjelmaan haku silti ihan absurdi ajatus? Itseäni jotenki kauhistuttaa ajatus niistä englanninkielisen koulutusohjelman lukukausimaksuista, niin sen vuoksi mietin heti ekana vain siihen vironkieliseen hakuohjelmaan hakemista... Jos saa kysyä, niin miten itse rahoitat opinnot? Ootko säästänyt töitä tekemällä vai käytätkö esim. opintolainaa? Tätä kysyn siis siksi, että kehtaisiko siihen englanninkieliseen hakuohjelmaan kuitenki hakea?

  Jos näihin kysymyksiin sulta löytyisi vastaus, niin auttaisi tosi paljon, kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa,

   Ihan ensinnäkin kiitos kauniista sanoista! Kiva että tykkäät <3
   Jep näin se menee, vironlinjalla opiskelu ei ole maksullista ja hakusysteemi on täysin erilainen kuin enkkulinjalle. Konsultoin kaveria tästä, sillä tällä on kokemusta virolaisesta hakuprosessista vuodelta 2015 :-D Mun kaveri teki pääsykokeen ja kielitestin, mutta ilmeisesti myös suomalaisia on hakenut pelkällä todistuksella (tästä en ole ihan varma). Pääsykokeen voi tehdä bilsasta tai kemiasta ja kuulemma biologian koe on hiukan helpompi kuin kemian. Lisäksi tehdään kielitesti, josta pitää saada vähintää B2-taso. Tästä linkistä löytyy lisää tämän hetkistä tietoa asiasta: https://www.ut.ee/et/sisseastumine/bakalaureus/oppekavad/arstiteadus Jos tulee kysyttävää kannattaa kääntyä yliopiston puoleen, he varmasti auttavat mielellään ja osaavat vastata kysymyksiin hiukan paremmin :-)

   Mä rahoitan opintoni juurikin opintolainalla ja töillä. Olen kesät (ja talvet) töissä, joten suurin osa tienesteistä menee säästöön. Lisäksi vanhemmat tukevat taloudellisesti aina silloin tällöin, mutta suurimmaksi osaksi rahoitan itse kaiken. Mietin itsekin hakiessa näitä ihan samoja juttuja, sillä lukukausimaksut tuntuivat aika korkeilta ja lainan ottaminen oli vähän pelottavaa, enkä valitettavasti ole niin onnekkaassa asemassa että isovanhemmat tai vanhemmat maksaisivat kaikki lukukausimaksut. Kannattaa kuitenkin myös muistaa että korotetun opintolainan lisäksi tänne saa korotettua opintotukea, joka myös helpottaa tilannetta :-) Loppujen lopuksi se "ylimääräinen" raha opintolainan ja -tuen jälkeen mitä vuodessa tarvii on vain muutaman tonnin, ja sen saa suht helposti tienattua kesätöillä. Toivottavasti näistä vastauksista oli jotain apua ja kysy ihmeessä lisää jos on kysyttävää! :-)

   Delete

© 2avlt5. Design by FCD