friend book/ystäväkirja

17 March 2018

Do you guys remember when friend books were a thing? I do and I still have them all stored at my parents place. I found this challenge or whatever from Nelli's blog (love her blog!!!!) a while ago and decided to take part, too. This is so nostalgic and fun!
Muistatteko vielä kun ystäväkirjat oli iso juttu? Mä muistan ja mulla on edelleen ne kaikki visusti tallessa vanhempien luona. Mä bongasin tän haasteen (vai miksi tätä pitäiskään kutsua) Nellin blogista (ihana ihana blogi!!!) jonkin aikaa sitten ja päätin myös ottaa osaa. Tää on niin ihanan nostalgista!

DSC_5199-3

My name is... Anna Vilja Lyydia Tattari.
Nimeni on... Anna Vilja Lyydia Tattari.

Although some people call me... Tattari or Tatti. Pretty much all my friends in Finland call me by my last name cause I have so many friends that are also called Anna lol. It was a bit weird at first how friends here in Tartu would call me Anna, but I got used to it fast.
Jotkut tosin kutsuvat minua... Tattariksi tai Tatiksi. Oikeastaan kaikki mun kaverit Suomessa kutsuu mua sukunimellä, sillä mulla on niin monia ystäviä joiden nimi on myös Anna lol. Oli aluksi vähän hassua että kaverit täällä Tartossa kutsuivat mua Annaksi, mutta totuin siihen nopeasti.

As a kid my dream was to become... A vet, singer or riding teacher. I used to record my singing and pretend I was a popstar lol. I was also a proper horse_girl_95 as a kid and I would draw horses, play with Schleich horse figures, play a horse, or ride my stick horses all the time. I wanted to become a riding teacher or vet because horses and animals were the best things ever. I still love horses and animals, but I realized neither of those professions are for me.
Pienenä olin varma että minusta tulee... Eläinlääkäri, laulaja tai ratsastuksenopettaja. Nauhoitin aina mun laulua ja kuvittelin että olin supertähti, haha. Olin lapsena myös todellinen heppatyttö_95 ja piirsin hevosia, leikin Schleich hevosilla, leikin itse hevosta tai ratsastin mun keppareilla koko ajan. Halusin tulla ratsastuksenopettajaksi tai eläinlääkäriksi, koska hevoset ja eläimet oli parasta ikinä. Rakastan hevosia ja eläimiä edelleen, mutta tajusin ettei kumpikaan noista ammateista ole mua varten.

My three best features are... I'm a strong person and not easily affected by other's opinions. I'm a very good listener and I'm always there for my loved ones. I'm very curious and want to know everything about everything.
Kolme parasta piirrettä minussa on... Olen vahva ihminen enkä helposti järky muiden mielipiteistä. Olen hyvä kuuntelemaan ja aina läsnä läheisilleni. Olen utelias ja haluan tietää kaikesta kaiken.

In near future I want to... Vacuum clean my new rug, haha. My mom brought it here couple of weeks ago and since it's made of wool, some fuzz comes out of it all the time. And it's everywhere. My clothes are covered with it, the floor is full of it and jeez there's so much of it under the couch. No wonder she told me to vacuum it regularly in the beginning.
Lähitulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu... Uuden maton imuroiminen, haha. Äiti toi sen tänne pari viikkoa sitten ja koska se on tehty villasta, siitä irtoaa nukkaa ihan koko ajan. Ja sitä on kaikkialla. Mun vaatteet on täynnä sitä, lattialla on nukkaa ja jestas sitä on ihan hirveästi sohvan alla. Ei ihmekään että sain ohjeeksi imuroida sitä alussa säännöllisesti.

DSC_5201-2

My favorite city is... Okay this is a difficult question. I love Tartu, Helsinki, and London, but I'm sure I'll also love many other cities after I've visited them. I don't have just one favorite city.
Suosikkikaupunkini on... Okei tää on vaikea kyssäri. Rakastan Tarttoa, Helsinkiä ja Lontoota, mutta aivan varmasti rakastan myös muita kaupunkeja kunhan olen ensin käynyt niissä. Ei mulla ole vain yhtä lempikaupunkia.

My favorite song at the moment is... Dire Straits - Sultans of Swing. My boyfriend played this to me last summer in London, but I hadn't listened to it after that until last week. Now I've been playing it on repeat cause it's so damn good. It's one of those songs that give me the weird melancholy as if the song reminded me of my lost childhood summers and summer evenings at our summer place that never even happened. I generally think that songs that give you melancholy are the best kind of songs, and this song truly does that.
Suosikkibiisini tällä hetkellä on... Dire Straits - Sultans of Swing. Poikaystävä soitti tän mulle Lontoossa viime kesänä, mutta en ollut kuunnellut sitä sen jälkeen kuin vasta viime viikolla. Nyt olen soittanut biisiä jatkuvasti, koska se on vaan niin hemmetin hyvä. Se on yksi niistä biiseistä, jotka antaa mulle jännän melankolisen fiiliksen, ikään kuin biisi muistuttaisi mua menetetyistä lapsuuden kesistä ja kesäilloista mökillä, joita ei koskaan edes tapahtunut. Mun mielestä melankoliset biisit on ylivoimaisesti parhaita.

My favorite restaurant and my favorite meal there is... Ummmmmm. This is such an adult question! I don't go to restaurant often but La Dolce Vita has amazing pizzas here in Tartu. I always order a pizza (without cheese) with rucola, pineapple (PINEAPPLE BELONGS ON PIZZA), olives and red onion/artichoke/zucchini. Next time I'll try something new, I promise!
Suosikkiraviltolani ja lempiruokani siellä on... Ööööö. Tää on niin aikuinen kysymys! Mä en käy kauhean usein ulkona syömässä, mutta La Dolce Vitalla on ihan älyttömän hyvät pitsat täällä Tartossa. Tilaan aina pitsan (ilman juustoa) rukolalla, ananaksella (ANANAS KUULUU PITSAAN), oliiveilla ja punasipulilla/artisokalla/kesäkurpitsalla. Lupaan kokeilla ensi kerralla jotain uutta!

My favorite drink is... Water. Pepsi max + pizza is also a super good combination.
Suosikkijuomani on... Vesi. Pepsi max + pitsa on myös super hyvä yhdistelmä.

My favorite series right now is... Grey's Anatomy? Stranger Things? I don't have a television and I'm always too busy to watch series online, so I don't really have a favorite series.
Suosikkisarjani just nyt on... Greyn anatomia? Stranger things? Mulla ei ole TV:tä ja oon aina liian kiireinen katsoakseni sarjoja netistä, joten mulla ei oikeastaan ole lempparisarjaa.

DSC_5210-3

My favorite cosmetic product right now is... Hynt concealer, Sensai 38C volumizing mascara and the amazing zinc cream I got. Can't choose just one!
Suosikkikosmetiikkatuotteeni tällä hetkellä on... Hyntin peitevoide, Sensai 38C tuuheuttava ripsiväri ja sinkkivoide. En voi valita vain yhtä!

My favorite app in my phone is... VSCO and Instagram.
Suosikkisovellus puhelimessani on... VSCO ja Instagram.

What do you pack with you when traveling? Passport, phone, camera, laptop/iPad + chargers, wallet, makeup, pyjamas, underwear and socks. I often pack a pair of jeans with me, and 1-2 dresses, a skirt, a few shirts and a warm cardigan/sweater that goes well with the clothes I have with me. Depending on the weather I choose either my leather or denim jacket. Two pairs of shoes is usually the maximum for me, because shoes are heavy and take a lot of space lol. Sneakers and some a bit "fancier" shoes are a good combo imo. And they have to be comfortable to wear, because I often tend to walk around a lot when traveling. Good thing is that I don't own any uncomfortable shoes nowadays.
Mitä pakkaat mukaan matkalle? Passi, puhelin, kamera, läppäri/iPad + laturit, rahapussi, meikit, yöpaita, alusvaatteet ja sukkia. Usein pakkaan mukaan yhdet farkut ja 1-2 mekkoa, hameen, muutaman paidan ja lämpimän villatakin/villapaidan joka menee mukana olevien vaatteiden kanssa hyvin yhteen. Säästä riippuen nappaan mukaan nahka- tai farkkutakin. Kahdet kengät on yleensä mulle maksimi, sillä ne on usein painavia ja vie paljon tilaa lol. Tennarit ja jotkut vähän "paremmat" kengät on mun mielestä hyvä yhdistelmä. Ja on ihan super tärkeää että molemmat kengät on mukavat jalkaan, sillä lomilla tuppaa aina kävelemään paljon. Ei sillä, en onneksi enää nykyään omista yksiäkään epämukavia kenkiä.

What do you do at home when no one's watching? Sing along to my Spotify playlist. And I sometimes eat ice cream on the kitchen floor.
Mitä teet kotona kun kukaan ei näe? Laulan mun Spotify-soittolistan biisejä. Ja syön joskus jätskiä keittiön lattialla.

Last thing you bought for home? These pillow cases from H&M! They were on sale and only 10€ each, yay.
Viimeisin sisustusostoksesi? Nää tyynyliinat H&M:ltä! Ne oli alennuksessa vaan 10€ kipale, jee.

Last Whatsapp message? "Miguel nauttii"
Viimeisin Whatsapp-viesti? "Miguel nauttii"

Best way to spend 50€? If I'm being smart I save it or spend it on groceries or bills. If not, then I'll spend it on clothes.
Paras tapa tuhlata 50 euroa? Jos olen fiksu, käytän sen ruokaostoksiin ja laskuihin. Jos en, tuhlaan sen vaatteisiin.

Your signature dish? Spring rolls or oatmeal hehz.
Bravuurisi keittiössä? Kevätrullat tai kaurapuuro hehz.

For Friday night snacking I buy... Probably dark chocolate.
Perjantai-illan herkutteluja varten ostan... Varmaan tummaa suklaata.

DSC_5204


Koska perinteisistä ystäväkirjoista on jo niin paljon aikaa, haastan myös Mäkin ja Jennyn vastaamaan! Tulee ihan ala-aste mieleen :-D

2 comments

© 2avlt5. Design by FCD