clinical rotations are here

31 March 2018


x Clinics is awesome. I always knew I'd enjoy it a lot, but turns out it's even more fun and interesting than I thought. Not only are the school days shorter, but the school itself is also a lot more interesting. Instead of studying theory from the book all the time, we get to see patients, different kind of operations, and so on. It's great to be able to use your knowledge in real life situations and learn by doing. // Klinikka on mahtavaa. Mä tiesin aina että tulisin nauttimaan siitä, mutta se onkin vielä kivempaa ja mielenkiintoisempaa mitä luulin. Sen lisäksi että meidän koulupäivät on lyhyempiä, on myös koulu paljon kiinnostavampaa kuin ennen. Sen sijaan, että opiskeltaisiin jatkuvasti teoriaa nenä kiinni kirjassa, me päästään näkemään potilaita, erilaisia operaatioita, ja niin edelleen. On mahtavaa  päästä käyttämään tietoaan oikeassa elämässä ja oppia tekemällä.

x Radiology also surprised me positively. I wasn't super hyped about it, but it was actually very fascinating and also pretty easy. We'll have clinical radiology in a couple of years and I'm sure it'll be even more interesting. // Radiologia myös yllätti mut positiivisesti. En ollut mitenkään super innoissani siitä, mutta se olikin oikeasti tosi mielenkiintoista ja aika helppoa. Meillä on kliinistä radiologiaa parin vuoden päästä ja siitä tulee varmasti vielä tätäkin mielenkiintoisempaa.

x We have our surgical rotations now and we've spent a lot of time in the OR. I've always been interested in surgery and thought the OR seems like the place to be, and I've been more than happy to spend a lot of time there this week. We've seen different kind of surgeries, learned how to interview patients and practised suturing, and surgery seems super interesting again. I really do like it. I'm not sure if full time surgery would necessarily be my thing, but I definitely want to be involved with an operative field in future. // Meillä on kirurgian sykli juuri meneillään ja ollaan vietetty paljon aikaa leikkaussalissa. Mä olen aina ollut kiinnostunut kirurgiasta ja leikkaussali on aina vaikuttanut hyvältä paikalta olla, joten olenkin ollut tosi mielissäni siitä, että päästiin tällä viikolla moniin leikkauksiin mukaan. Ollaan nähty erilaisia leikkauksia, opeteltu potilaiden haastattelemista ja tikkien ompelemista, ja mun mielenkiinto kirurgiaa kohtaan nostaa taas päätään. Mä todella tykkään kirurgiasta. En tiedä olisiko perinteinen kirurgia välttämättä mun juttu, mutta haluan ehdottomasti työskennellä operatiivisella alalla tulevaisuudessa. 

x We studied the anesthetics in pharmacology a few weeks ago and it was amazing to notice, how drugs made sense in the OR. Not only were the drug names familiar, but we also understood why were they given and what was their effect on the patient. Anesthesia is pretty damn cool and it's one of the most badass fields in medicine. // Me opiskeltiin farmiksessa anestesialääkkeet muutama viikko sitten ja oli mahtavaa huomata, miten me ymmärrettiin jotain lääkkeistä leikkaussalissa. Sen lisäksi että lääkkeiden nimet oli tuttuja, me myös ymmärrettiin miksi ne annettiin ja mikä niiden vaikutus potilaaseen oli. Anestesia on ehdottomasti yksi lääketieteen badass-aloista.

x It's hard to describe the smell of a burning skin or bone to someone who has never smelled it, but it's very disturbing. Not disgusting or anything, but just very distinctive and strong. It smells a bit like food, but at the same time, not really. And once you smell it, you keep smelling it everywhere for the rest of the day. In the park, at home, everywhere. Even your hair seems to smell like it! I got pretty familiar with the smell in January, but I had forgotten it already. But after a few times it doesn't smell that disturbing anymore and your nose also gets used to it quite fast - luckily. // On vaikeaa kuvailla palavan ihon tai luun hajua sellaiselle, joka ei ole sitä koskaan haistanut, mutta se on todella häiritsevä. Ei millään tavalla ällöttävä, mutta todella erikoinen ja voimakas. Se jollain kierolla tavalla haisee vähän ruualta. Ja kun kerran haistat sen, haisee se kaikkialla koko loppu päivän. Puistossa, kotona, kaikkialla. Jopa sun hiukset haisee siltä! Haju tuli mulle aika tutuksi jo tammikuussa, mutta olin jo unohtanut sen. Mutta jo muutaman kerran jälkeen se ei haise enää niin voimakkaalta ja nenä tottuu siihen nopeasti - onneksi.

x It still feels like cheating when we're wearing white coats at the hospital. The more I know about medicine, the more I realize how little I actually know. I've never minded studying and I love to be involved with a field that is developing and changing all the time. It'll be interesting to see how medicine develops in future and what it will be like, when I retire some day. // Tuntuu edelleen ihan huijaamisella pyöriä sairaalalla valkotakissa. Mitä enemmän tiedän lääketieteestä, sitä enemmän tajuan, miten vähän mä lopulta tiedän. Mutta lääketieteessä oppiminen ei koskaa lopu ja mä rakastan sitä. Mulla ei ole koskaan ollut mitään opiskelua vastaan ja on ihanaa olla alalla, joka kehittyy ja muuttuu jatkuvasti. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, millaista lääketiede tulee olemaan tulevaisuudessa ja silloin, kun mun on joskus aika jäädä eläkkeelle.

2 comments

  1. en oo varmaan koskaan kommentoinut sun blogiin, mutta pakko kehua miten ihana blogi sulla on. oon haaveillu lääkiksestä nyt kuus vuotta, ja tää blogi on kyllä vahvistanut tunnetta siitä, että sinne vie mun tie! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ihan mielettömästi <3 Niin ihanaa kuulla, että blogi on vahvistanut fiilistä lääkiksestä!! Ihan hurjasti tsemppiä sulle tulevaan ja toivottavasti unelmat toteutuu :-)<3

      Delete

© 2avlt5. Design by FCD