elämäni aakkoset

23 February 2018

This post is in Finnish only, sorry about that!

Aamut/Aamupala. En osannut päättää kumman valitsen, joten otin molemmat. Rakastan herätä aikaisin aamulla ja varsinkin opiskelu aamulla on aivan mahtavaa. Olen kuitenkin myös yökukkuja ja valvon helposti kahteen katsoen YouTube-videoita ja blogeja lukien. Sen takia varsinkin viikonloppuisin tulee nukuttua usein ysiin tai kymppiin, sillä en "raaski" mennä nukkumaan aikaisin. Aamupala taas on mun koko päivän lempiateria: aloitan jokaisen aamun kaurapuurolla (ja kahvilla).

Blogi. Aloitin bloggaamisen toukokuussa 2010, tosin olen piilottanut todella ison osan mun vanhoista postauksista. Päädyn edelleen lukemaan niitä silloin tällöin, koska on hauska nähdä millainen tyyppi on silloin joskus ollut. En ole koskaan ottanut blogista stressiä ja en koe olevani "bloggaaja". Olen vain tyttö joka silloin tällöin kirjoittaa ja jakaa ottamiaan kuvia nettiin.

Celsius. Tykkään kaikista vuodenajoista, mutta lämpö on ihanaa. Pukeutumisen puolesta alkusyksy on ehkä kuitenkin kivointa, sillä voi käyttää villapaitoja ja nahkatakkeja ilman että paahtuu, mutta toisaalta ei myöskään jäädy.

Dataus. En ole itseasiassa kenenkään kuullut käyttävän kyseistä sanaa enää moneen vuoteen, mutta dataus on parasta. Vietän koneella päivittäin paljon aikaa, millon koulujuttjen parissa ja milloin ihan vaan netissä roikkuen. Mun lempipuuhaa on kuluttaa tunteja blogien parissa, kuvia editoiden, YouTubessa lähinnä PewDiePien videoita katsoen, tai Redditiä selaillen. Luen myös paljon ajankohtaisista aiheista netistä ja usein eksyn myös tieteellisten artikkelien pariin.

Ei. Elämä on paljon kivempaa kun osaa ja uskaltaa sanoa Ei.

Flow festival. Ainoa tämän hetkinen suomalainen festari, joka tarjoaa siedettävän artistikattauksen (joo makuja on monia, mutta harmillista huomata että monet ennen aivan erityyliset festarit menee nykyisin täysin rahan perässä artisteja valitessaan (ja silti pitää nimessään Rock-liitteen lol)). Ja koska Arctic Monkeys on Flowssa tänä kesänä (!!!!!!!), meikän Flow-visiitti varmistui! Lisäksi Lykke Li ja Fleet Foxes olisi makeet nähdä, mutta luulenpa että yhden päivät lippu riittää mulle tällakin kertaa, ellei uusien artistijulkaisujen seassa ole The War On Drugs.


DSC_4462-4

Grillaaminen. Kesä ja grillaus, ihan parasta!

Heinäkuu. Mun lempikuukausi, joka sattuu myös olemaan mun synttärikuu. Heinäkuu on juuri sopivasti kesäkuun ja elokuun välissä: kesää on jo jonkin verran takana, mutta syksyyn on vielä aikaa. Ilmassa on jo ehkä vähän loppukesän tuomaa haikeutta, mutta tulevaa ei tarvi miettiä ihan vielä.

Inspiraatio. Ihana asia silloin kun sitä on, mutta todella raivostuttava silloin, kun se on kadoksissa.

Joulu/Juhannus. Molemmat ovat mun lempijuhlapyhiä ja niin ihania omalla tavallaan.

Koirat. Koirat ovat yksiä ihanimmista asioista tässä maailmassa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Odotan kuin kuuta nousevaa sitä päivää, kun vihdoin elämäntilanne sallii koiran hankinnan. Siihen asti tyydyn seuraamaan 1 000 000 koirulia Instagramissa (joista puolet on Shiba inuja, hah) ja pillittämään löytökoirien tarinoille. En tiedä haluanko koskaan lapsia, mutta koiria haluan aivan varmasti.

Lääkis. Reilu 2,5 vuotta takana, vajaa 3,5 vuotta edessä. Huh!

Mustikat. Ehdottomasti mun lemppari marja. Toivottavasti jonain päivänä multa löytyy mustikoita omasta pakkasesta vuoden ympäri.

Neuleet. Vilukissan pelastus. Multa löytyy iso kasa neuleita ja suunnitelmissa on opetella neulomaan niitä myös itse.

Onnellisuus. Siihenhän me kaikki täällä lopulta pyritään.


DSC_4396-4

Porkkana. Syön päivässä ihan hävyttömän määrän porkkanaa (okei ehkä 5) ja sen takia mun iho on tosi lämpimän ja vähän oranssihtavan sävyinen. Mulla on luonnostaankin lämpimän sävyinen iho, mutta porkkanan ansiosta se vain korostuu ja mun kämmenet ja jalkapohjat on ihan oranssit.

Quinoa. Tai tutummin kvinoa näin suomalaisesti. Tuon sitä aina mukanani Suomesta, sillä se on siellä huomattavasti edullisempaa kuin Virossa, hah.

Ratsastus. Olen ratsastanut 15 vuotta ja ratsastus on edelleen mun lempiharrastus. Eksyin hevosten pariin puolivahingossa äitini ehdottaessa mulle ratsastusta uudeksi harrastukseksi. Äiti tuli mun mukaan tallille ja samaan aikaan sattui alkamaan myös aikuisille suunnattu ryhmä. Niin siinä sitten kävi, että myös äiti aloitti ratsastuksen ja hurahti hevosiin. Suomessa asuessani kävin kaksi kertaa viikossa valmennuksessa, mutta Tartossa olen käynyt ratsastamassa vain satunnaisesti silloin tällöin, sekä kesäisin enemmän tai vähemmän säännöllisesti Suomessa ollessani. Mulla ei ole koskaan ollut omaa hevosta, vaikka kerran käytiinkin koeratastamassa yhtä puoliveriruunaa ja hetken aikaa tosissamme mietittiinkin hevosen ostoa. Ajoitus oli kuitenkin huonoin mahdollinen, joten asia jäi sikseen. En tiedä tulenko koskaan tulevaisuudessa hankkimaan omaa hevosta, mutta ratsastuksesta en tule koskaan luopumaan.

Suklaa. Ainoa herkku jota multa löytyy aina kotoa. En välitä maitosuklaasta enää juuri ollenkaan, vaikka Fazerin sininen olikin lempparini vielä vuosia sitten. Nykyisin tumma suklaa ja Fazerin taloussuklaa ovat rakkautta. Kvinoan lisäksi raahaan kyseistä taloussuklaata aina mukanani Tarttoon, sillä en ole löytänyt sitä täältä yhdestäkään kaupasta.

Tartto. Tästä paikasta on tullut näiden reilu kahden vuoden aikana niin kovin tärkeä ja tunnen kuuluvani tänne enemmän, kuin Suomessa koskaan yhteenkään kaupunkiin.

Unelmointi. Olen ikuinen unelmoija.


DSC_4475-2

Vanheneminen. Toisaalta pelottava, mutta silti niin kaunis asia. Mua alkoi pienenä ahdistaa PMMP:n sanat "Ei mennyttä takaisin saa, en tahtoisikaan, oon koittanut unohtaa vaan". Oltiin ajamassa mökiltä takaisin kaupunkiin ja aloin itkeä yksin takapenkillä, koska en enää koskaan saisi elää sitä hetkeä, tai mitään muutakaan mennyttä, uudelleen. Mua ei enää ahdista vanheneminen, enkä haluaisi olla ikuisesti nuori. Ajankulu on kaunis asia, mutta välillä sen tiedostaminen, että mikään ei koskaan kestä ikuisesti, on haikeaa mutta silti niin helpottavaa.

Wolt. Ei kovin aktiivisessa käytössä, mutta silloin tällöin sieltä on tullut tilattua ruokaa kotiin. Woltin pyöräilijöitä näkee suihkimassa ympäri Tarttoa oli keli mikä tahansa ja varsinkin nyt talviaikaan jännitän joka kerta, lähteekö pyörä tyypin alta lumisessa mutkassa. Onneksi en ole ainakaan vielä todistanut tätä.

X. Nope.

Ystävät. ♥︎♥︎♥︎

Zzzzzzz. Nukkuminen on rakkautta. Ei ole melkein mitään ihanampaa kuin kömpiä sänkyyn pitkän päivän jälkeen. Ihan. Parasta. Huomaan tarvitsevani nykyisen paljon enemmän unta kuin ennen ja jopa 7h yöunet ovat aivan liian vähän, vaikka ennen pärjäsin niillä ihan hyvin.

Åland. Pyöräretki Ahvenanmaalle lukion ykkösellä tutustutti mut aivan mahtaviin tyyppeihin, jotka on edelleen mulle tärkeintä ikinä.

Äänetön. Mulla on puhelin aina äänettömällä ilman värinää, joka joskus johtaa siihen, etten huomaa lukea viestejä saati vastata puheluihin. Hups. Se häiritsee keskittymistä varsinkin opiskellessa, kun kännykkä tärisee tai ääntelee vieressä koko ajan. Usein myös pidän kännykkää näyttö alaspäin, sillä välkkyvä näyttö kiinnittää heti huomion ja saa repsahtamaan opiskelusta. Oon myös laittanut Instagramin ilmoitukset pois päältä, sillä niitä tuli varsinkin kuvan lisäämisen jälkeen jatkuvasti ja mulla meni hermo lol. Käytän Instagramia joka tapauksessa niin monta kertaa päivässä, että ilmoitukset eivät ole tärkeitä. Se että avaan sovelluksen pari tuntia myöhemmin, ei tarkoita että missaisin jotain oikeasti tärkeää.

Ötökät. Rakastin ötököitä pienenä ja juoksin mökin pihalla aina perhoshaavi kädessä pyydystäen mitä ikinä satuinkaan löytämään. Ötököiden lisäksi myös sammakot ja sisiliskot oli best. Ja on edelleen.

8 comments

 1. Ei oltu samalla pyöräretkellä (mä tein saman abivuonna) mut rupes naurattaa kun muistin tän postauksen ansiosta ko. tapahtuman joka tosiaan oli ehkä lukion kohokohta :D Psyl ♥︎

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah eikä! :-D Se oli kyllä aivan huikea reissu ja onneksi tuli lähdettyä, kivojen muistojen lisäksi saatiin peräämme myös inhottava vanhempi mies joka salakavalasti seurasi meidän porukkaa kaikkialle ja otti kuvia... :-D Hyi hele. Mutta oli silti ihan huippu reissu ja tulipahan koettua kaikenlaista hahah :-D Oi niitä aikoja♥︎

   Delete
 2. Taas kerran tosi kiva ja erilainen postaus :)

  http://kultakehykset.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 3. Ihana postaus ja ihana blogi! <3

  http://www.lily.fi/blogit/janita-johanna

  ReplyDelete
 4. Olipas kiva kun kävit linkittämässä oman blogisi mun blogiini! :) Tää on nimittäin ihan huisin kiva blogi! Näitä sun postauksia lukiessa, tulee itselle ihan sellainen fiilis, et voi kumpa suhun saisi tutustua oikeastikin!

  www.hennam.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi apua miten kauniisti sanottu, kiitos!! <33

   Delete

© 2avlt5. Design by FCD