back in tartu

19 February 2018

I've been in Tartu for 11 days now, but it feels more like a month. The first week of clinics is now done and it was very interesting, but school is still pretty chill since we only have lectures and pharmacology seminars. My study motivation is still missing, but it's OK since there's no rush with studying yet. I've been enjoying my time here, seeing my friends and spending some time at home. One of my 'promises' was to do more stuff outside school this semester, and so far I've succeeded very well, haha. Especially this weekend was full of friends and laughter, since Jenny was visiting Tartu and I also had a brunch with my friends here. On Valentine's Day, I ended up making spring rolls with my friends and talking about all kinds of sickening sex crime cases. I like the idea of Valentine's Day, but nowadays it seems to be just another holiday to make people buy stuff. For me, Valentine's Day has always been more about friends than the significant other, and therefore I like the Finnish (and Estonian) translation better. Luckily my boyfriend isn't a huge fan of Valentine's Day either, so he was perfectly happy to let me cook with my friends while he was playing RuneScape at home lol. Another big reason is definitely that we have our anniversary literally right before Valentine's Day, so Valentine's Day is a bit meh after that.
Mä olen ollut Tartossa nyt 11 päivää, mutta tuntuu että olisin ollut täällä jo paljon kauemmin. Eka viikko klinikkaa on nyt takanapäin ja koulu on ollut tosi mielenkiintoista, mutta silti vielä aika rentoa. Meillä on tällä hetkellä luentojen lisäksi vain farmiksen seminaareja, joten meno ei ole vielä kovin hektistä. Mun opiskelumotivaatio on vielä vähän kadoksissa, mutta se on tässä vaiheessa vielä ihan okei. On ollut ihanaa olla taas täällä, oon viettänyt aikaa ystävien kanssa ja ihan vaan chillaillut kotona. Yksi mun 'lupauksista' oli tehdä enemmän kaikkea koulun ulkopuolella ja ainakin toistaiseksi olen onnistunut tosi hyvin, haha. Varsinkin tänä viikonloppuna tuli tehtyä kaikenlaista, sillä Jenny oli käymässä Tartossa ja pidettiin myös brunssi mun kamujen kanssa. Ystävänpäivänä päädyin tekemään kevätrullia kavereiden kanssa ja puhumaan inhottavista seksuaalirikoksista. Mä tykkään ystävänpäivän ideasta, mutta nykyään se tuntuu olevan vain yksi tekosyy saada ihmiset ostamaan tavaraa. Mulle ystävänpäivä on aina ollut enemmän ystävänpäivä kuin Valentine's Day, joten tykkään suomalaisesta (ja virolaisesta) käännöksestä enemmän. Onneksi mun poikaystäväkään ei ystävänpäivästä pahemmin välitä, joten tälle oli ihan okei, että hengaan ja kokkaan kavereiden kanssa sillä aikaa kun tämä pelaa kotona RuneScapea lol. Toinen iso syy on ehdottomasti se, että meillä on vuosipäivä kirjaimellisesti just ennen ystävänpäivää, joten Valentine's Day on vähän laimea sen jälkeen.
DSC_5006-2
I also started going to a new gym here in Tartu. It's located closer to me, but is also a lot cheaper than my old gym, which was the selling point for me, haha. So far I've paid for the group classes as well since my old gym doesn't offer a gym only membership. During the last 2.5 years, I've attended group classes 3 times lol. They're just not my thing. So a gym that's more than half cheaper and doesn't have group lessons, is a lot better option for me.
Mä aloin myös käydä uudella salilla, joka on lähempänä kotia ja myös paljon halvempi kuin vanha salini. Tähän asti oon maksanut myös ryhmäliikunnoista, sillä mun vanha sali ei edes tarjonnut mahdollisuutta ostaa jäsenyyttä, johon sisältyisi pelkkä sali. Näiden 2,5 vuoden aikana mä olen käynyt ryhmäliikunnoissa huimat 3 kertaa. Ne ei vaan ole lainkaan mun juttu. Joten sali, joka on yli puolet halvempi ja jossa ei ole ryhmäliikuntoja, on mulle paljon parempi vaihtoehto.
DSC_5022-3
I've wanted to donate blood for a long time already, because I feel like it's everyone's 'duty' to donate blood (unless they have a good reason to not to). However, I've never been able to do it; whether I've travelled somewhere, gotten a new piercing, had a course of antibiotics lasting months, my hemoglobin has been too low... And then last autumn I was just so busy with school that I kind of forgot the whole thing. But today I finally donated blood for the first time ever, yaaay. So yeah, life here is going pretty well and although I'm not in the study mood right yet, this semester will be very interesting and teach us a lot. And I'm soooo ready for spring already. No more snow, thanks.
Olen halunnut luovuttaa verta jo pitkään koska koen, että se on tavallaan jokaisen kykenevän 'velvollisuus'. Mä en kuitenkaan koskaan ole pystynyt tekemään sitä, milloin mistäkin syystä. Reissu ulkomaille, uudet lävistykset, usean kuukauden antibioottikuuri, liian matala hemoglobiini... Ja viime syksy oli niin kiireinen että unohdin koko homman ihan täysin. Kuitenkin tänään mä vihdoin kävin luovuttamassa verta ekaa kertaa ikinä, jeee. Mutta niin, elämä täällä rullaa hyvin ja vaikka en olekaan ihan vielä opiskelumoodissa, tästä lukukaudesta tulee tosi mielenkiintoinen ja opettavainen. Niin ja olen jo ihan valmis kevääseen. Ei enää lunta kiitos.

(I ordered some nice stuff from Everyday Minerals and Lily Lolo, and I was planning on trying them last weekend, but I was eventually in such a hurry that I didn't have to time to play with them at all lol. But I'll write more about them later, when I've actually used them for a while. Hopefully they're worth the hype!//Tilasin Everyday Mineralsilta ja Lily Lololta kaikkea kivaa, ja mulla oli tarkoituksena testailla niitä jo viikonloppuna. Mulle tuli kuitenkin lopulta niin kiire, etten kerinnyt kokeilla niitä lainkaan lol. Mutta kirjoitan niistä kyllä lisää myöhemmin, sitten kun olen oikeasti käyttänyt niitä jonkin aikaa. Toivotaan että nää todella on niin hyviä kuin sanotaan!)

Post a Comment

© 2avlt5. Design by FCD