New Year's Resolutions?

05 January 2017

DSC_1727_a_koko
I don't really believe in this whole "new year, new me" thing. Why would you make the change later, when you could as well do it now? Of course a new year is always kind of a fresh start, but I've never made any big promises for the upcoming year. Okay when I was 15 (and stupid), I promised to "get a boyfriend". Well that didn't happen until I was 20 lol.
En oikeastaan usko tähän koko "uusi vuosi, uusi minä"-juttuun. Miksi tekisit muutoksen myöhemmin, kun voisit yhtä hyvin tehdä sen jo nyt? Toki uusi vuosi on aina tavallaan uusi ja raikas alku, mutta siitä huolimatta en ole koskaan tehnyt mitään suuria lupauksia seuraavalle vuodelle. Okei kun olin 15 (ja tyhmä), lupasin "hankkia poikaystävän". No eipä tääkään tapahtunut ennen kuin olin 20 haha.
DSC_1746_a_koko
However, this time I decided to do some things a bit differently in 2017. I want to spend more time with my friends. Of course we have to study a lot in Tartu. And when I say a lot, I really mean A LOT. But friends are like snowflakes. If you pee on them, they'll disappear. Well not exactly, but you got the point. I always want to find time for my friends, no matter what. I also want to do more things in Tartu. Go to restaurants, cafes, movies, etc. Somehow time always flies so damn fast that I feel like I have time only for studying, working out, and sleeping.
Kuitenkin mä tällä kertaa päätin tehdä joitain asioita hiukan erilailla vuonna 2017. Haluan viettää enemmän aikaa kavereiden kanssa. Totta kai Tartossa meidän täytyy opiskella paljon. Ja kun sanon paljon, todellakin tarkoitan PALJON. Mutta ystävät on kuin lumihiutaleita. Jos pissaat niiden päälle, ne katoaa. Okei no ei ihan, mutta tajusitte pointin. Haluan aina löytää aikaa ystäville, ihan sama mitä tapahtuu. Haluan myös tehdä enemmän asioita Tartossa. Käydä ravintoloissa, kahviloissa, leffoissa jne. Jotenkin aika aina kuluu niin hemmetin nopeasti, että tuntuu olevan aikaa vain opiskella, treenata ja nukkua.
DSC_1737_a_koko
Definitely the biggest change for the year 2017 is me trying a vegan diet. I decided to do it in 2017 since I still had so many things I wanted to taste (Ferrero Rochers, Ben&Jerry's, some Christmas foods.......) before going vegan. And I still have some foods in Tartu that I'm going to eat before going completely vegan (my mom's beetroot patties that have some egg in them and a few Questbars). But I've been on an almost completely vegan diet (lol) for about two months now. I'm not saying that I'm now always going to be vegan, but who knows. I've been thinking about this for a long time, and I have way more reasons to not to eat animal products than to eat them.
Ehdottomasti isoin muutos vuodelle 2017 on se, että kokeilen vegaanista ruokavaliota. Päätin tehdä sen vasta uuden vuoden jälkeen, sillä mulla oli vielä niin monia ruokia joita halusin maistaa (Ferrero Rochers, Ben&Jerry's, jotain jouluruokia.......) ennen vegaaniutta. Ja mulla on vielä jotain ruokaa Tartossa, jonka aion syödä ennen täysin vegaanina olemista (äidin tekemiä punajuuripihvejä joissa on hiukan punajuurta ja muutama Questbareja). Mutta oon ollut lähes täysin vegaanisella (lol) ruokavaliolla nyt pari kuukautta. En sano että tulen nyt aina olemaan vegaani, mutta kuka tietää. Oon miettinyt tätä jo pitkään ja mulla onkin paljon enemmän syitä olla syömättä eläinkunnan tuotteita kuin syödä niitä.
DSC_1736_a_koko
I also want to take more pictures this year. I think I'm slowly getting the little sparkle back, the same sparkle I had a few years ago when I carried my camera with me all the time. Nowadays I have Instagram and Snapchat, and I use them both a lot. But they're not the same as taking "real" pictures with a proper camera. I love to print out pictures and hang them on my wall, but Instagram pictures don't have a good quality, and they're small and shaped in a wrong way. How about you? Did you make any New Year's resolutions? Or do you think it's just a stupid tradition that should be forgotten?
Haluan myös ottaa enemmän kuvia tänä vuonna. Musta tuntuu että oon pikkuhiljaa saamassa sen pienen kipinän takaisin, sen kipinän joka mulla oli muutama vuosi sitten kun kannoin kameraa mukanani koko ajan. Nykyisin mulla on Instagram ja Snapchat, ja käytän molempia paljon. Mutta ei ne ole sama asia kuin jos ottaisi "oikeita" kuvia kunnon kameralla. Rakastan tulostaa kuvia ja laittaa ne seinälle, mutta Instagram-kuvissa ei ole hyvä laatu ja ne on väärän mallisia. Entäs te, teittekö mitään uuden vuoden lupauksia? Vai onko se vain typerä perinne joka pitäisi unohtaa?

2 comments

 1. Mä kans otin siirron vegaanisempaa ruokavalioo kohti nyt uuden vuoden kunniaks! Ei sillä et olisin ennenkään mitenkään paljon lihaa tms syönyt, mut nyt päätin kokeilla (alkuun kuukauden ajan, saa nähdä miten jatkuu) miten multa onnistuu täysin vegaanit kokkailut ^^ Ja sul on kyl tosi kivoja kuvia, joten kuvaa ihmeessä enemmänkin jos siltä tuntuu :)

  ♥: Linda/Revontulipalo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tsemppiä kokeiluun! Nykyisin vegaanius on varsinkin Suomessa todella helppoa ja ravintoloissakin on lähes poikkeuksetta yksi tai useampi vegaaninen vaihtoehto. Tottahan se on että vegaanina täytyy tietää mitä tekee ja pitää huoli siitä, että saa kaiken tarvittavan ruuastaan. Kuitenkin pienellä vaivannäöllä vegaanisen ruokavalion saa varmasti toimimaan ja onhan maailmassa vaikka miten paljon vegaanisia kehonrakentajiakin :-)

   Valokuvaus on yksi mahtavimmista asioista koskaan ja on niin ihanaa sitten joskus vuosien päästä katsella vanhoja kuvia. Se onkin yksi syy miksi heräsin tähän mun "kuvaamattomuuteen", mulla on nimittäin viime vuoden kuvakansiossa kuvia vain muutamalta kuukaudelta... Ei näin :-(

   Delete

© 2avlt5. Design by FCD