First year done

18 June 2016

First year of medical school is now officially done. I had my last exam three days ago, and since that I've been just hanging out with my friends. Now it's the first time that I'm actually alone, and gosh this feels weird. I don't know how to spend my time since I have nothing to study for. No histology, no anatomy, no biology. Just time.
Eka vuosi lääkistä on nyt virallisesti takana. Mulla oli vika eksami kolme päivää sitten ja sen jälkeen oon viettänyt kaiken aikani kavereiden kanssa. Nyt on eka hetki kun olen yksin eksamin jälkeen, ja ei juma tää tuntuu oudolta. En tiedä mihin käyttää aikani kun ei ole mitään opiskeltavaa. Ei histologiaa, ei anatomiaa, ei biologiaa.

1

Last 4 weeks of my life have been crazy. Basically just studying and coffee. I woke up at 6-8am and started studying at 8-10am. I hit the gym around 7pm and after that continued studying till 11pm-2am. Biology oral exam was the last one, and the day before it, I studied from 9am-11pm with no proper breaks. Now that I think of it it was quite silly, but the feeling after the very last exam was amazing. I did it. I made it through the first year of med school.
Viimiset 4 viikkoa mun elämästä on olleet ihan hulluja. Oikeastaan vain opiskelua ja kahvia. Heräsin aamuisin 6-8 ja aloitin opiskelun siinä 8-10 aikaan. Iltaseiskan maissa menin salilla ja sen jälkeen jatkoin opiskelua 23-02 asti. Bilsan suullinen eksami oli vika koe, ja sitä edeltävä päivänä luin 09-23 ilman kunnollisia taukoja. Nyt kun ajattelen sitä niin olihan se aika hölmöä, mutta se tunne vikan eksamin jälkeen oli mieletön. Mä tein sen. Selvisin lääkiksen ekasta vuodesta.

3

Actually these last 10 months have been crazy. I moved abroad all alone and I didn't know anyone from this whole country. I started studying in English for the first time ever. I had to learn to take care of myself, to be an adult.
Now, almost a year later, it's funny to look back and see how everything has changed. I'm not alone anymore. I have the most amazing friends and I already miss them like hell. Using English feels completely natural now since my whole life is in English. My school materials are in English and I write my notes in English. I speak English every day with my friends, and my electronic devices are all in English. Most of my thoughts are in English, but I still write my diary in Finnish. Even though it feels a bit weird to do so, I want to do it cause I've noticed that it's not that easy to write in Finnish anymore. I used to be a fairly good writer, but now I feel that even writing blog posts in Finnish is difficult. I always write the English part first, and then kind of translate it to Finnish. I feel like my writing in Finnish is not that "rich" anymore, and that my sentences sound weird and boring. My English is still not perfect, hell no. But it is a lot better than before. The main thing is that I'm not afraid of speaking it anymore. I've been told that I don't really have an accent, but I sometimes pronounce some words in a really weird way. Like spinach, zucchini and Switzerland.
Oikeastaan viimeiset 10 kuukautta on olleet hulluja. Muutin ulkomaille yksin enkä tiennyt ketään koko maasta. Aloitin opiskelut englannin kielellä ekaa kertaa ikinä. Mun piti oppia pitämään huolta itsestäni, olemaan aikuinen.
Nyt, lähes vuotta myöhemmin, on hauskaa katsoa taakse päin ja huomata miten kaikki on muuttunut. En ole enää yksin. Mulla on mielettömän ihanat ystävät ja mulla on jo nyt ihan järkyttävä ikävä niitä. Englannin käyttö tuntuu täysin luonnolliselta, koska mun koko elämä on nyt englanniksi. Koulumatskut on enkuksi ja teen nykyisin mun muistiinpanot englanniksi. Puhun englantia joka päivä kavereiden kanssa, ja mun kännykkä, tietsikka ja iPad on kaikki englanniksi. Suurin osa mun ajatuksista on englanniksi, mutta kirjoitan edelleen mun päiväkirjan suomeksi. Se tuntuu hiukan oudolta, mut haluan pitää päiväkirjan suomenkielisenä sillä oon huomannut mun kirjoitustaitojen ruostuneen. Olin joskus aika hyvä kirjoittaja, mut nyt jopa postausten kirjoittaminen suomeksi on ongelmallista. Kirjoitan aina ensin enkuksi, ja sitten tavallaan suomennan tekstin. Musta tuntuu että kun kirjoitan suomeksi, mun teksti ei ole enää niin "rikasta" kuin ennen. Että mun lauseet on tönkköjä ja tylsiä. Mun englantini ei silti ole täydellistä, ei todellakaan. Mutta se on paljon parempaa kuin ennen. Isoin juttu on se että en enää pelkää sen puhumista. Mulle on sanottu että mulla ei juuri ole aksenttia, mutta että joskus mä lausun jotkut sanat tosi oudolla tavalla. Kuten spinach, zucchini ja Switzerland.


2

I learned to live alone, to take care of myself and my apartment. I learned to empty the shower drain and wash dishes regularly. I learned to manage my time better when it comes to studying. I learned some Estonian. I studied more than ever before in my life. There were times when I was laying on the floor thinking how am I ever going to get myself through this. There were times when I forgot to eat because I was so busy doing other things. Times when I couldn't sleep any longer in the morning cause I knew I should be studying already. I had my first sitsit party and I understood why it is such a big thing in Finland (so much FUN). I met new people and someone very special. I fell in love. I've been happy, I've been tired. And yet I've loved every single second of my life. No matter how hard it has been, coming here is the best decision I've ever made in my life. It's still weird to think myself as a real medical student. This was always my biggest dream, and now suddenly this is the reality.
Opin elämään yksin, pitämään huolta itsestäni ja asunnostani. Opin tyhjentämään suihkun viemärin ja tiskaamaan säännöllisesti. Opin ajankäyttöä opiskelun kanssa. Opin puhumaan hiukan eestiä. Opiskelin enemmän kuin elämässäni koskaan ennen. Oli aikoja kun makasin lattialla miettien, miten selviän tästä kaikesta. Aikoja kun unohdin syödä kun oli niin paljon muuta tekemistä. Aikoja kun en pystynyt nukkumaan aamulla pidempään, koska tiesin että pitäisi olla jo opiskelemassa. Mulla oli mun ekat sitsit ja ymmärsin miksi ne on niin iso juttu Suomessa. Tapasin uusia ihmisiä ja yhden aivan erityisen. Rakastuin. Olen ollut onnellinen, olen ollut väsynyt. Ja kaikesta huolimatta, rakastanut jokaista sekuntia elämässäni. Vaikka välillä on ollut rankkaa, tänne tulo on paras päätös jonka olen elämässäni tehnyt. On edelleen outoa ajatella itseni lääkisopiskelijana. Tää oli aina mun suurin unelma ja nyt yhtäkkiä tää onkin todellisuus.

4

I also learned, that you should really study the topics throughout the year. Seriously. Studying for the anatomy exam was quite easy, because we had small tests throughout the year. I always studied well for the tests, so studying for the exam was basically just revising the stuff you've already learned. So I bet you can guess that it was like hell to study for the biology exam. I attended most of the lectures, though I usually studied there for some other tests. I hadn't really looked through the materials when I started studying for the exam. So studying about 14 lectures in 5 days was a bit challenging, especially when they were about genetics and developmental biology. And all that led me studying 9-14hrs a day. Not good, but I survived and ended up getting a good grade. 
Opin myös että kokeisiin kannattaa ihan oikeasti opiskella tasaisesti koko vuoden ajan. Ihan oikeasti. Anatomian eksamiin lukeminen oli aika helppoa, koska meillä oli pikkutestejä läpi vuoden. Opiskelin niihin aina tosi hyvin, joten eksamiin lukeminen oli käytännössä vain vanhan jo opitun tiedon mieleen palauttamista. Voittekin varmaan jo arvata että se oli ihan täyttä helvettiä opiskella bilsan eksamiin. Kävin suurimmalla osalla luennoista, tosin yleensä opiskelin siellä muihin tentteihin. En ollut katsonut eksamimatskuja juuri ollenkaan etukäteen, joten 14 luentomatskun opiskelu viidessä päivässä oli hiukan haasteellista. Varsinkin kun aiheena oli genetiikkaa ja kehitysbilsaa. Ja tää johtikin sitten siihen että opiskelin päivässä 9-14 tuntia. Ei hyvä, mutta selvisin ja sain jopa hyvän arvosanan.

5

Like I said the last 10 months have been crazy. My life has changed a lot, I have changed a lot. I've learned to see things differently and to not to whine about every little thing. Going to Finland for the whole summer holiday is weird but I am so excited to see my friends and family. To go to our summer cottage and to see the Finnish summer. And to live without any kind of school stress. But I'm also very happy to come back here in August and to start the new semester. This summer is going to be amazing and one of the first things to do in Finland is to go to the library and borrow some books. I love reading novels and hell, I'm gonna read a lot this summer. Just for fun. I'm so happy right now and just constantly smiling like an idiot. Also, I got an A in anatomy. It is a very good reason to smile.
Kuten jo sanoinkin, viimeiset 10 kuukautta on olleet hulluja. Mun elämä on muuttunut paljon, mä olen muuttunut paljon. Olen oppinut näkemään asiat eri tavalla ja olemaan valittamatta jokaisesta pikkuasiasta. Koko kesän viettäminen Suomessa on outoa, mutta odotan niin paljon ystävien ja perheen näkemistä. Sitä että pääsee meidän kesämökille ja näkee Suomen kesän. Syömään suomalaista ruokaa ja elämään ilman koulustressiä. Mutta olen myös onnellinen palatessani tänne elokuussa ja valmis aloittamaan syyslukukauden. Tästä kesästä tulee mahtava ja yksi ekoista asioista joita teen Suomeen tullessani on se, että meen kirjastoon ja lainaan kirjoja. Rakastan lukemista ja juma mä aion lukea paljon tänä kesänä. Ihan vaan lukemisen ilosta. Olen nyt niin niin niin onnellinen ja hymyilen kuin hullu kaiken aikaa. Niin ja sain myös A:n anatomiasta. Se on aika hyvä syy hymyillä.

17 comments

 1. Wou, oot ihana!

  ps. sait uuden lukijan.

  ReplyDelete
 2. Ihanasti kirjoitettu <3 Mulla tuli jopa melkein tippa linssiin, muistan niin hyvin miten mulla oli ihan samat fiilikset kaks vuotta sitten. Se tunne oikeesti kun eka vuosi oli ohi! Edelleen on toki siistiä saada vuosi päätökseen, mut oli se ihan eri ykkösellä, se vuosi oli kuitenkin kaikin puolin rankin tähänastisista. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah eikää♥ Oli kyllä ihan uskomaton vuosi! Niin erilainen verrattuna kaikkeen tuttuun ja turvalliseen, mutta silti niin mahtava. Ja sun vuosi oli kyllä myös aika upea, kandiaiset ja klinikka ;--)

   Delete
 3. Hieno postaus! Tätä oli niin mukavaa lukea! Oot todella ansainnu kesäloman ja oot tehnyt ihan hurjan paljon töitä. Onnea! Kuin kauan lääkis muuten kestää? Eiks se oo joku 6 vuotta vai oonko yhtään oikeessa? : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos♥ 6 vuotta ja kolmosella päästään klinikkaan :--) Eli enää 5 vuotta, haha!

   Delete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ups poistin tän vahingossa! Uusiksi! :D*

   Oon mielenkiinnolla seuraillut vuoden sun blogia anonyyminä, ja nyt tein itselleni profiilin. -ihan vaan että pääsin onnittelemaan sua! Ihan huippu saavutus että sait ekan vuoden kauhottua läpi!<3 Onnea!

   Delete
  2. Hahah :--D Kiitos ihan mielettömästi, oot ihana!♥♥

   Delete
 5. Olipas kiva postaus! :) Onnittelut ekan vuoden "läpäisystä" ja tsemppiä seuraavaan (mutta ensin lomailet kunnolla!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa kuulla ja iso kiitos♥ Ja ei huolta, tuntuu että aivot on nyt jo puuroutunut tässä muutaman lomapäivän aikana :-D Aaahhh vielä kaksi kuukautta aikaa puuroutua.

   Delete
 6. Ihana postaus! (külmät väreet, hups taas toi ü...) Tää kuvastaa ihan täysin tätä vuotta, todella raskas, elämän tähänastisista raskain, mutta kaikki sen arvosta! Kiitos niin paljon kaikesta, oot aivan ihana ihminen ja todella rakas minulle <3 Kesällä nähdään ja syksyllä jatketaan ahkera(mpaa)a opiskelua! K

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oot niiiiin niin niin rakas♥♥♥♥♥ Ihan uskomaton vuosi ja vielä monta unohtumatonta edessä. Kauhea ikävä sua jo nyt, mutta onneks jo pian nähdään♥ Ja syksyllä taas uudella tarmolla eteen päin!!! üüüüüü ;-)

   Delete
 7. What a lovely post! Could not leave without a comment. You literally described all my emotions about the first year! Glad that you enjoy it too, have a beautiful day :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. That's so great to hear♥ This year truly was an amazing experience, and it's so strange that the first year is already done. It feels like yesterday when we started here! Have a beautiful day too, Ketrin :-)

   Delete
 8. Itse oon kaksi vuotta takana insinööriopintoja, eikä rehellisesti tunnu tän postauksen perusteella, et mun koulu ois ollut mitään muuta kun paikalla olemista. Tosin jos on hyvä matematiikassa, pärjää heittäen vastaavan koulun alusta loppuun.

  http://finnlandsnorsk.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on jännä huomata miten erilaisia koulut on, mutta ei se ole lainkaan huono asia. Jääpähän aikaa enemmän muuhun! :-)

   Delete

© 2avlt5. Design by FCD