TIME

29 May 2016


DSC_3920_bw2_koko DSC_3917_bw2_koko
Pics by Jenny

So often we don't appreciate things until we lose or are about to lose them. One great example is time. Time goes on no matter what. Minutes turn into hours, hours into days, and days into weeks. Suddenly weeks have turned into months and years, and we start to wonder where did all the time go? 'Time flies' is a very common proverb and it is definitely true. We too often live our lives just waiting for the future. Waiting for the weekend, summer holiday, or graduation. And that is why we suddenly realize we've wasted so much of our lives.

It's always been very important to me to get a job I love. Why? Because I don't want to spend my weeks waiting for the weekend. I don't want to spend the majority of my life waiting for the future. Because life is right here at this very moment. Life is what happens when you're too busy making other plans, and you can't get the lost minutes back.

You start to appreciate time when it's suddenly taken away from you. Whether the reason is the upcoming final exams or a loved one who is running out of time. I still remember when I realized that we won't be here forever, and that you can never live the past again. That one day we all will die. And when I realized the concept of 'forever'. How I would never ever EVER see my grandmother again. Ever. 

No matter how awful that feeling is, it makes you think. It makes you appreciate this moment and the fact that we are alive. All we have is this moment and a promise of tomorrow, but nothing will ever last forever.



Niin usein me emme osaa arvostaa asioita, ennen kuin olemme menettämässä ne. Yksi mahtava esimerkki on aika. Aika kuluu, tapahtui mitä vaan. Minuutit muuttuvat tunneiksi, tunnit päiviksi ja päivät viikoiksi. Yhtäkkiä viikot ovatkin muuttuneet kuukausiksi ja vuosiksi, ja me aletaan ihmetellä mihin kaikki aika katosi? "Aika lentää siivillä" on todella yleinen sanonta ja ehdottomasti tosi. Me niin usein eletään elämämme vain odottaen tulevaa. Odottaen viikonloppua, kesälomaa tai valmistujaisia. Ja sen takia yhtäkkiä tajuamme menettäneemme niin paljon aikaa elämästämme.

Mulle on aina ollut tärkeää saada työ jota rakastan. Miksi? Koska en halua viettää viikkojani odottaen viikonloppuja. En halua viettää suurinta osaa elämästäni odottaen tulevaa. Koska elämä on tässä ja nyt. 'Elämä tapahtuu' kun on liian kiireinen suunnitellessaan tulevaisuutta, eikä menetettyjä minuutteja saa enää koskaan takaisin.

Aikaa alkaa arvostaa kun se yhtäkkiä viedään sulta. Olipa kyse sitten vaikka lähestyvistä loppueksameista tai rakkaasta ihmisestä, jonka aika kuluu loppuun kovaa vauhtia. Muistan edelleen kun tajusin ettemme ole täällä aina, ja että mennyttä aikaa ei saa takaisin. Että jonain päivänä me kaikki kuollaan. Ja kun tajusin 'ikuisuuden' merkityksen. Että en enää koskaan ikinä näkisi mummua uudestaan. Ikinä.

Niin hirveä kuin tuo tunne onkin, se laittaa ajattelemaan. Se opettaa arvostamaan juuri tätä hetkeä ja sitä että ollaan elossa. Meillä ei ole kuin tämä hetki ja lupaus huomisesta, mutta mikään ei tule koskaan kestämään ikuisesti.

2 comments

  1. Hei milloin sitä ruokavaliopostausta? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suunnitelmissa olisi toteuttaa se sitten kun eksamit on ohi ja olen Suomessa! Tuun Suomeen juhannusviikolla, joten alan väsäämään postausta varmaan vasta juhannuksen jälkeen, on pakko nimittäin hengähtää ensin hetki ihan rauhassa :--D

      Delete

© 2avlt5. Design by FCD