Morning light

08 April 2016

DSC_3533_a_koko DSC_3549_a_koko DSC_3553_a_koko DSC_3527_a_koko


I love how light my apartment is. Sometimes when the sun is shining really brightly, it is almost impossible to study with the blinds open. Mainly because the sunshines dazzle me, but also because it's so freaking hot to sit at my desk. I haven't really showed you guys many pictures of my apartment, but perhaps I'll make a some kind of apartment tour post at some point. We'll see.
But yeah, I really love my apartment and these beautiful spring mornings. I can't wait the weather to get warm enough so that I could finally study on my balcony. Oh and I'm definitely going to start eating my breakfast there, too.


Rakastan sitä miten ihanan valoisa mun asunto on. Joskus kun aurinko paistaa oikein kirkkaasti, on melkein mahdotonta opiskella sälekaihtimet auki. Pääasiassa siksi, että kirkkaat auringonsäteet häikäisee niin paljon, mutta myös koska mun kirjoituspöydän ääressä on silloin ihan pirun kuuma. En ole näyttänyt teille paljoa kuvia mun asunnosta, mutta ehkäpä mä teen jossain vaiheessa jonkin näköisen asunnonesittely-postauksen.
Mutta joo, rakastan mun asuntoa ja näitä iiihania, kauniita kevätaamuja. Enkä jaksa odottaa että tulee niin lämmin, että pystyisin vihdoinkin lueskelemaan mun parvekkeella. Niin ja aion myös alkaa syödä mun aamupalan siellä aah.

12 comments

 1. Moikka. Haen nyt ekaa kertaa suomen lääketieteelliseen "kunnolla" ja motivaatio on tippunut nollaan ensikertalaiskiintiöiden vuoksi. En tiedä että ootko kirjoittanut näistä rahoitus ja todistushommeleista tuolla aiemmin mutta miten paljon koet että yo-todistus vaikutti opiskelijavalintaan? Onko sinulla ollut ongelmia lukukausimaksujen suhteen? Mietin oisko omalla kohdalla järkevämpää mennä töihin ens vuodeksi ja panostaa SAT-testiin jotta paikka Tartossa olisi taattu. Olisi kiva kuulla millaiselta pohjalta ihmiset on päätyneet Tarttoon opiskelemaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi!

   Yo-todistus ei vaikuta, ainoastaan SAT-testi ja motivaatiokirje otetaan huomioon. Kuitenkin hakukriteerit voivat muuttua hiukan vuosittain, joten kannattaa tsekkailla yliopiston sivuilta tarkemmat hakukriteerit! Lukukausimaksut kieltämättä ovat aika suolaiset, mutta yli puolet niistä saa rahoitettua opintolainalla. Loppu on sitten otettava jostain muualta, esimerkiksi säästöistä, vanhemmilta tai pankista toisella lainalla. Laina on aina laina, ja muistan kuinka aina vannoin etten ikinä ota opintolainaa. Kuitenkaan tällä hetkellä opintolainan nostaminen ei pelota, sillä työllisyys valmistuneena on lähes taattu ja töitä tehdessä lainan maksaa suht helposti pois.
   Töihin meno vuodeksi on ihan hyvä vaihtoehto jos haluaa tienata rahaa ennen tänne tuloa, sillä rahaa menee lukukausimaksujen lisäksi myös vuokraan, ruokaan ja ties mihin. Toki opintotuki tulee joka kuukausi, mutta silti. Kuitenkin jos opintojen rahoitus on jo tiedossa, niin kannattaa ihmeessä hakea jo nyt :--)

   Meitä on täällä tosi monenlaisilla taustoilla! On meitä, joilla on takana välivuosi tai pari, mutta löytyy myös niitä jotka ovat jo opiskelleet jotain toista alaa vuoden tai kauemmin. Ja on myös niitä, joilla on jo toinen ammatti hankittuna. Ikähaarukka meidän ryhmillä taitaa olla noin 19-30 :--)

   Delete
 2. Aivan ihania kuvia :) Itsekin pidän asunnostamme ihan mielettömästi kun ainoaa pitkää seinää koristavat ikkunat, päästäen kaiken luonnonvalon sisään! Siunaus viikonloppuaamuisin, mutta kirous kun yrittää nähdä telkkarista edes jotain kuvaa ;) Siinaus myös siinä mielessä, että joudumme käyttämään valoja hyvin harvoin, vessassakin on oma ikkunansa, joten sähkölaskutkin pysyvät pienenä :) Aurinkoista viikon alkua sinne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Luonnonvalo on kyllä niin parhautta, vaikka onhan siinä välillä haittansakin ;-) Mulla on myös vessassa ikkuna, mutta osittain sen takia oon unohtanut monesti päiväksi valot päälle sinne... Hups. Aurinkoista viikkoa sinnekin! :---)

   Delete
 3. Heii sulla on vissiin Macbook pro retina näytöllä? Oon miettinyt jo piiitkään uuden koneen ostoa ja oon kyllä aika varmasti päätymässä tohon. Onko sulla 13 vai 15 tuumanen ja paljonko muistia? Pähkäilen 256 ja 512gt välillä, kun hintaeroa on kuitenkin yli 200e ja sillä sais sit ostettua ulkoista kovalevyä ym. Vai pitäiskö vaan suosiolla ottaa se isompi, kun kyllähän noita kuvia ja videoita koneelle kertyy. Niin vaikeeta :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo on! Mulla on 13" ja 256Gb storage ja keskusmuisti on 16Gb. Prossuna on 3,1Ghz i7. Tilasin tän sillon suoraan Applen nettikaupasta ja kustomoin tähän ite tän sisällön :--D Mulla ei oo koneella oikein mitään muuta kuin joitain koulutiedostoja (okei ihan saatanasti niitä) ja kaikki valokuvat on ulkoisella kovalevyllä. Ottaisin sinuna ehkä ton 256Gb, koska se riittää kyllä ihan hyvin jos kerta tarkoituksena on laittaa ne kuvat sinne ulkoiselle kovalevylle jne :-D Ja aaahhh teet hyvän päätöksen, tää on ollut ihan törkeen hyvä kone! Tän akku kestää ikuisuuden, tää ei pidä mitään ääntä ja tän saa otettua helposti kouluun mukaan. Aluksi mietin tuntuuko tää näyttö kauheen pieneltä kun porukoiden läppärit oli 15" ja 17" ja olin aina käyttänyt niitä, mutta tää on just sopiva :-D Oon rakastunut.

   Delete
  2. Eiiikä sul on oikeen kunnon tehot siinä, mäki haluun!! :D Sit vaan nousee hinta niin korkeeks, etten kyl kykene haha. Ehkä toi 256 vois sit riittää, kun hyvä ne on laittaa ulkoselle joka tapaukses, enkä kumminkaan tarvii niitä jälkikäteen paitsi tosi harvoin ja sithän ne saa siirrettyy takasin koneelle. Hmm.. Jooo kyl mä oon päätynyt vaihtaa tohon ja vähän himottais käydä tän viikon aikana hakemassa se :-D Vielä kysyisin et mikä ulkonen kovalevy sul on? Ja onks se ollu nopea ja kaikinpuolin hyvä? :)

   Delete
  3. Haha joo, ajattelin et hankin kerralla sit kunnon koneen XD Sinne meni sit myös kesätyörahat mut YOLO!!!!111 Joo luulis riittävän, mullakin on tästä muistista reilusti alle puolet käytettynä :--D Mulla on itseasiassa kaks Seagaten ulkoista, koska opin että en luota vaan yhteen. Vanha ulkoinen kovalevy meinaan alko hajoamaan pari vuotta sitten ja luulin jo hetken menettäväni kaikki kuvat, kun mulla ei ollut niitä varmuuskopioituna missään... Sain onneksi pelastettua kuvat ja siksi ostinkin sitten näitä kaksi kappaletta :--D Kokoa näissä on 1Tb eli kyllä meinaan mahtuu kamaa! Ja tulikin mieleen etten oo tehnyt varmuuskopioita tästä ykkösulkoisesta moneen kuukauteen, hups..... Mut joo oon ollut tyytyväinen ja on pelittänyt hyvin, vaikka oonkin pari kertaa vahingossa tiputtanut sen haha :--D

   Delete

© 2avlt5. Design by FCD