About life

27 January 2016

DSC_2347_a_koko DSC_2331_a_koko DSC_2349_a_koko DSC_2326_a_koko


I've always loved planning things in advance. I love writing long grocery lists and planning holidays & outfits.
But there is one thing I don't want to plan out. It is called life. Life can't be planned, life just happens. I don't want to take anything granted. You'll never know what's going to happen tomorrow.
I don't know where I'll be in ten years. I haven't planned myself 'a perfect family and house' or a perfect wedding (okay I must admit that I know I want to have a non-religious wedding outside, and I know what kind of dress I'm gonna get but that's it). I know that I will be a doctor in ten years if everything goes well, probably a specializing doctor. But I don't know whether or not I will be in Finland.
I've always wanted to live abroad, and now I'm living there. Since I moved to Tartu, I've had this feeling that I'm not gonna come back to Finland after graduation. At least I'm not gonna stay in Finland permanently. Maybe my thoughts will be different in 6 years from now, but right now I feel like the world out there is calling my name.
I want to see the world and to experience it. I want to know what life is like somewhere else. Especially the everyday life. In addition, I definitely want to work and help in areas where the things aren't going as well as here. I'm happy and proud to be a Finn, and Finland is a very good place to live in. But I've learned that my home might not to be in Finland. My home is wherever I want it to be. And right now, my home is in Tartu.

I want to say to you all who are thinking about moving abroad: do it! Whether it's about being an exchange student, studying a degree, or working abroad. Moving to Tartu has been one of the best decisions I've made in my life so far, and I haven't regretted it at all. Dare to take the step to unknown, it might be one of the best things ever happened to you in your life.

Olen aina rakastanut asioiden suunnittelua etukäteen. Rakastan suunnitella kauppalistoja, ruokia, asukokonaisuuksia ja kesälomaa. Rakastan kirjoittaa pitkiä listoja, oli kyse sitten matkalaukun pakkauksesta tai jouluaaton ruuista.
On kuitenkin yksi asia jota en halua suunnitella. Se on elämä. Elämää ei suunnitella, elämä vain tapahtuu. En halua pitää mitään itsestäänselvyytenä. Huomenna voi tapahtua ihan mitä vaan, enhän mä edes tiedä vaikka 5 minuutin kuluttua kaikki muuttuisi.
En tiedä missä olen 10 vuoden päästä, en ole suunnitellut itselleni 'täydellistä perhettä ja omakotitaloa' saati satuhäitä (okei myönnettäköön että tiedän haluavani ei-kirkkohäät mieluiten ulkona ja että haluan tietynlaisen mekon, mutta siinä kaikki). Sen tiedän että silloin olen lääkäri mikäli kaikki menee hyviin, todennäköisesti erikoistuva sellainen. Mutta sitä en tiedä olenko Suomessa.
Olen aina halunnut asua ulkomailla ja nyt mä asun siellä. Oikeastaan siitä asti kun muutin Tartoon, on mulla ollut sellainen fiilis että en palaa pysyvästi Suomeen valmistumisen jälkeen. En tiedä, voi olla että fiilis on toisenlainen 6 vuoden päästä. Mutta kuitenkin tällä hetkellä maailma vetää kovasti puoleensa. Ja kynnys lähteä sinne vain pienenee koko ajan.
Mä haluan nähdä ja vielä enemmän kokea. Haluan tietää millaista elämä on jossain muualla. Ihan se perusarki. Lisäksi haluan ehdottomasti työskennellä ja auttaa alueilla, joilla asiat eivät ole niin hyvin kun meillä täällä on. Olen onnellinen ja ylpeä suomalaisuudestani, Suomi on aivan mielettömän hyvä maa asua. Mutta olen oppinut, että koti ei välttämättä ole Suomessa. Koti on siellä, minne sen teen. Ja tällä hetkellä mun koti on Tartossa.

Haluankin sanoa kaikille teille, jotka tällä hetkellä mietitte ulkomaille lähtöä: lähtekää! Oli kyse sitten vaihto-opiskelusta, koko tutkinnon opiskelusta tai töistä. Tartoon muuttaminen on ollut yksi mun elämäni parhaista päätöksistä, enkä ole katunut hetkeäkään. Uskaltakaa ottaa askel tuntemattomaan, se voi olla yksi teidän elämän parhaista asioista ikinä.

2 comments

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah voi hele, poistin vahingossa sun kommentin sisällön :--D Sählä mikä sählä.

   Mutta joo, taisit puhua jotain vaihtoon lähdöstä? Lähde ihmeessä! Kyllä ne tärkeät ihmiset odottaa ja jos ei, niin ehkä niin ei sitten ollut tarkoitettu. Me eletään kuitenkin kaikki täällä itseämme varten eikä muita, joten uskalletaan elää ja tehdä asioita! Ulkomaille lähtö on outoa ja välillä jopa pelottava ajatus, mutta se on kyllä kaiken sen arvoista :--D

   Delete

© 2avlt5. Design by FCD